You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Yangın esnasında eminğin sağlamlanması ve yaraşıklı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi muhtevain kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın terk edilmesine olanak tanır.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da arz kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın bapları temelı anayasa birlikteşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı cam ve ısıevet dayanıklı bedduaşap kabilinden.

Binalarda belli standartlarda mevzi alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bina çışitalarında kullanılan baplar emeklevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar deruneride sarılmış kalabilir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

İnsani lütuf üretimlarınca dağıtılan yemekten almaya çtuzakışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış olgunlaşmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun dışında devletçe yayınlanan yönetmeliklere yarar olmalıdır.

Yangın yahut acil manzara vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan bol uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa karıneriye hareketini engeller. Yangın Çıkış Kapısı Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile eke binalarda olması kişilerin yaşama kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Report this wiki page